Doar mie îmi sună a pomeni electorale?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter

O spun de la început, să nu creadă cineva că am ceva cu activitățile de recreere, eu personal fiind un pescar înrăit. Nu sunt împotriva organizării de concursuri de pescuit, de concursuri de ciclism, de evenimente sportive. Dar sunt împotriva organizării lor atunci când situația o impune și mai ales, atunci când o faci pentru capital electoral, furând startul în campania electorală! Citesc zilele trecute o postare, pe pagina de facebook a actualului primar al orașului Racari, momentan în funcție:

“CONCURS DE PESCUIT, 4-5 Iulie 2020, Locaţia: Balta SĂBIEȘTI! Condiţii de înscriere:

DOMICILIUL IN ORASUL RĂCARI!

Taxa de participare: “0”.

Condiţii: se respectă regulamentul bălţii; 4 lansete, 2 în echipă, lansat şi plantat.

Înscrieri şi relaţii la…………………., până în data de 1 iulie, ora 24.00. Tragerea la sorţi: sâmbătă 4 iulie ora 7:00, la Casa Pescarului SABIESTI!

Fluierul de început; sâmbătă 4 iulie ora 8:00. Durata: 24 ore; 4 iulie 2020, ora 8:00 – 5 iulie 2020, ora 8:00. Cântărirea: duminică 5 iulie între orele 8:00-10:00 Premierea: duminică 5 iulie ora 11:00

Masa pescărească: 5 iulie, ora 12:00, Borş şi saramură! Din partea casei!

Premiile sunt asigurate de Primăria Răcari şi de către sponsori.

FIR INTINS TUTUROR!

Iar acum, să le analizăm pe rând.

1. Tu, administrator local, organizezi evenimente de pescuit, când situația în Romania nu este deloc roz, numărul cazurilor de infecție cu COVID-19, fiind mare, în fiecare zi, zi după zi! În primul rând, riști să declanșezi un nou focar local, pentru ca știm experiența de acum puțin timp, când ignoranta și grandomania autorităților locale au dus orașul pe primul loc în judet, după explozia de cazuri de la CAMS Ghergani.

Puneți viața participanților și a familiilor acestora în pericol, doar din încăpățânarea prostească de a câștiga viitoarele alegeri locale cu orice preț, chiar dacă calcați pe cadavre!

2. Condiție de participare obligatorie este DOMICILIUL ÎN ORAȘUL RĂCARI! Și asta nu pentru că vrea organizatorul să îi păzească pe cei din Răcari de cei din afară, pentru că avem în oraș cetățeni care nu au domiciliul în Răcari, chiar dacă locuiesc aici de ani de zile dar pentru că, fără domiciliu în Răcari nu poți vota la alegerile locale, iar primarul nu are nimic de câștigat de pe urma lor. Deci ceilalți, care aveți domiciliul prin Conțești, București, Călărași sau mai știu eu pe unde, nu aveți drept de pescuit, că așa zice primarul!

3. Taxă de participare 0!

Dintr-o dărnicie nemărginită, marele conducător oferă șansa oamenilor de a pescui gratis, dar stați linistiti, achită primăria tot din banii voștri, deci gratis e de fațadă! Nu-mi spuneți mie că orice proprietar de bazin piscicol ar permite reținerea de peste, pentru 100 de participanți, în cantitate de 5 KG/ participant. Asta înseamnă 500 de kg de pește pierdut, cine ar face-o doar de dragul primarului?! Eu de-aș fi prieten la cataramă cu primarul și tot nu aș vrea să intru în pierdere.

Suma calculată de mine ajunge undeva la 5000 de lei pentru 500 de kg de pește, la prețul mediu de 10 lei /kg crap viu!

Mie îmi sună a pomeni electorale, de la bun început. Poate se sesizează cineva și ne lămurește și pe noi!

4. Masă pescărească: 5 iulie, ora 12:00, Borș şi saramură! Din partea casei!

Aici, avem din nou o încercare de mituire a eventualilor alegători, cu DOMICILIUL ÎN RĂCARI. Revenind la prețuri, o porție de borș de pește, costă undeva la 11 lei aproximativ, iar o saramură de crap nu mai puțin de 20 de lei. Înmulțim cu 100 de persoane probabile și ajungem la un preț de 3100 de lei. Din nou „din partea casei”.

5. Premiile sunt asigurate de Primăria Răcari și sponsori.

Aici mă intereseaza contribuția primăriei din bugetul local, nu aportul sponsorilor. Acolo vorbim despre firme private, care pot să facă ce vor cu bugetul propriu.

Din păcate, aici nu pot calcula o sumă aproximativă, dar ținând cont că pescuitul nu este un hobby foarte ieftin, mă aștept și aici la o contribuție de minim 5000 de lei.

Și iată cum, actuala administrație încearcă să mituiască alegătorii, în ajun de campanie electorală pentru alegerile locale din septembrie, iar oamenii nu-și dau seama de aceste gogoși, pentru că nu stă nimeni să le explice punctual. Aaa, să nu vă gândiți că prețurile pe care vi le-am spus mai sus vor fi macar apropiate de prețurile cu care vor achiziționa aceștia serviciile, pentru că e de știut că în administrația publică se umflă prețurile de achiziție pentru orice, de la hârtie igienică, până la turnările de covoare asfaltice! La sumele de mai sus trebuie să adăugăm și sumele cheltuite cu desfășurările de forțe, benzină, activități conexe, pentru că e cunoscut faptul că la Răcari, de aproximativ 12 ani, totul trebuie să pară faraonic, chiar dacă sumele cheltuite sunt pe măsură!

Oameni buni, deschideți ochii și nu mai ascultați orbește cuvintele “frumoase” șoptite erotic de diverși indivizi. Eu, ca voi toți dealtfel, sper într-un viitor mai bun ACASĂ! Știu că răcărenii sunt oameni frumoși și drepți, de aceea vă rog să votați lucid la viitoarele alegeri locale, sunt sigur că v-ați săturat la fel ca mine de atâta grandomanie și ipocrizie acută, cronică, nevindecabilă!

La final, vreau să spun că ambele categorii, proprietarul bazinului piscicol cât și sponsorii concursului îmi sunt cunoștințe și de aceea am decis să le respect numele și activitatea.

Această postare nu este despre un om anume, ci despre un sistem corupt, putred, grandoman, în care diverși indivizi se cred invincibili și atotputernici, sistem în care nu contează competențele și dăruirea, ci cu cine ești prieten sau rudă!

Nu bă, nu puteți să ne cumpărați pe toți, mai există oameni drepți care vor sta zid înaintea voastră, pentru a proteja localitatea de lăcomia voastră nemărginită de pseudoboieri!

Punct!

Sharing is Caring 👍

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp