Home / Eveniment / Ziua Naţională a României
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Ziua Naţională a României

Duminică, 1 Decembrie începând cu ora 11:00, a avut loc depunerea de coroane la Monumentul Eroilor DSC_0150_640x427din Răcari în semn de recunoştinţăpentru jertfa acestora în războaiele purtate pentru neatârnarea neamului românesc. Au participat alături de primarul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu, reprezentanţi din primărie, consilieri, profesori, elevi, părinţi şi oameni politici. Un sobor de preoţi a deschis manifestarea cu o slujbă de pomenire urmată de un program artistic pregătit de elevii Şcolii Gimnaziale din Răcari! În încheiere, primarul Marius Caraveţeanu a vorbit celor prezenţi, despre exemplul eroilor care s-au jertfit pentru patrie şi neam, pentru viitorul României. În încheiere a dat citire unui frumos şi emoţionant articol scris de Dorin Chiotea: IUBESC ROMÂNIA PENTRU CĂ…”… am flăcari în suflet în fiecare zi când rostesc Tatăl Nostru, când îmi îmbrăţişez soţia şi copiii, când merg pe stradă, când îmi văd părinţii, când văd răsăritul şi apusul, când ninge şi plouă, când mă uit în urmă şi descopăr eroi, lacrimi şi sfinţi, dar şi oameni de geniu cărora umanitatea le-a agăţat coroane de aur în lanţul amintirilor.”

 

DSC_0542_640x427În a doua parte a programului dedicat Zilei Naţionale a României cu prilejul oferit de aniversarea a 95 de ani de la Marea Unire, pentru prima dată în oraşul Răcari, răcăreni  au participat la un concert de arii de operă şi canţonete care a avut participarea extraordinară a prim-solistului Operei DSC_0839_640x427Romane, Ştefan Ignat alături de soprana, Florentina Soare, pianista Diana Mareş, tenorul Liviu Indricau şi tenorul Lucian Botiş.

 

În deschiderea acestui concert, formaţia de dansuri a Liceului Teoretic “Ion Ghica” din Răcari a încălzit inimile celor prezenţi prin dansul şi muzica lor.

 

Întâlnirea s-a încheiat cu ropote de aplauze, cu oficialităţi şi melomani declaraţi mulţumiţi şi încântaţi de o după-amiază de artă, muzica şi frumuseţe.

 

Începând cu ora 15:00, s-a dat startul “Cupei oraşului Răcari” la fotbal, unde 9 echipe s-au întrecut în jonglatul balonului.

 

Echipele participante au fost: Ghimpaţi, Pompierii Răcari, Foresta 1, Foresta 2, Ghergani, Mavrodin, Oraca, Colacu, Săbieşti.

 

DSC_0004_640x427După câteva ore de fotbal neîntrerupt, echipele care au urcat pe podium au fost: Locul 1 – Mavrodin, Locul 2 – Foresta 1, Locul 3 – Pompierii Răcari.

 

De asemenea s-au acordat şi premii pentru:

 

          – Jucătorul fairplay – Ion Mihai (Pompierii Răcari)

 

          – Golgeterul cupei – Voicu Dragoş DSC_1040_640x427(Ghimpaţi).

 

          – Cel mai bun jucător – Ene Alin (Foresta 1)

 

          – Echipa fairplay – Oraca

 

Astfel s-a încheiat şi ediţia “Cupei oraşului Răcari”, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. După o zi de sărbătoare, roadele s-au văzut, iar cetăţenii oraşului Răcari au sărbătorit 1 Decembrie aşa cum nu s-a mai sărbătorit de mulţi ani.

 

Oraşul Răcari s-a schimbat complet faţă de ultimii ani şi tinde să devină un oraş 100 % european.

 

La mulţi ani dragi români, la mulţi ani dragi răcăreni, la mulţi ani România.

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

Leave a Reply