Home / Litere / Vechi şi nou
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Vechi şi nou

Şi iată că, se apropie şi sfârşitul acestui an. Un an cu bune şi cu rele, dar care a avut farmecul lui. Ca fiecare om normal, încerc să îmi pun pe hârtie realizările şi împlinirile anului 2011. Nu pot scrie prea multe, dar sunt câteva importante. Să le iau pe rând.

Să încep cu viaţa mea sentimentală. S-au produs schimbări majore în viaţa mea şi cred că lucrurile au intrat pe făgaşul normal. Am cunoscut o fată, Miruna, care mi-a deschis aripile şi m-a învăţat din nou să zbor. O iubesc enorm şi îi mulţumesc pentru fericirea ce mi-o oferă.

Pot continua cu fotografia. Visul meu de a lansa un plan pentru un studio fotografic, s-au pus în mişcare. Paşii sunt mici, dar merg înainte.

Ca în fiecare an, expoziţia de la zilele oraşului Răcari, a fost nelipsită. Sper că am reuşit să scot câteva zâmbete cu ea. 🙂 Evenimente?! Petreceri private, cununii, şedinte şi seminarii. Poate anul viitor va aduce mai multe ocazii de fotografiat. Expediţiile foto, cam puţine la număr, au aparut şi ele pe lista mea de activităţi din 2011 (Sibiu, Păltiniş, Agnita, Sighişoara, Bâlea, Nocrich, nu puteau să lipsească Transfăgărăşanul, Vidraru, Curtea de Argeş, Câmpulung Muscel, Târgovişte, Goleşti, Mioveni şi altele pe care nu mi le amintesc.
Ideea de club artistic se cocea de mai mult timp în mintea mea, dar niciodată nu am pus-o pe foaie. Iată că anul ăsta, după ce un prieten m-a întrebat dacă mai sunt dispus să încerc, a apărut ARTCLUB Răcari. Clubul artistic ce sper că va revigora cultura din vechiul orăşel de provincie, cultură ce a lipsit mai bine de 20 de ani din peisaj.

Colegii din conducerea clubului sunt entuziaşti şi dornici de activităţi. Membri clubului, puţini la număr (dar suntem încă la început), sunt şi ei talentaţi şi la fel de efervescenţi. Clubul are în componenţă, secţii de muzică, desen/pictură, teatru/film, dans, fotografie, etc. Poate unii vor spune că am abordat mai multe domenii decât putem duce. Poate, dar întreaga viaţă este o continuă activitate educativă şi vom învăţa odată cu participanţii. Şi cum aveam în minte, nu vor lipsi nici serile de stand up comedy, seri ce sper că vor descreţi frunţile răcărenilor, mult prea obosiţi şi stresaţi de nevoile zilei de mâine.
Hmm, ce as mai putea adăuga pe listă?
Probabil activităţile de la locul meu de muncă. Un loc de muncă ce mă primeşte în fiecare zi, de aproape patru ani de zile. O echipă activă, în slujba cetăţenilor, chiar dacă este atacată de diverşi “ştrumfi” cu aere de şefi sau de oameni cu pretenţii de scriitori, a se vedea balmăjeala dintr-o conferinţă de presă a unui individ de culoarea mămăligii.
Despre morţi, numai de bine, spune o vorbă, aşa că prefer să mă opresc.

Cum privesc eu anul 2012?
Cu siguranţă va fi un an mai bun decât cel care se apropie de final şi spun asta din perspectiva de membru al clubului artistic, pentru că va fi un an bogat în activităţi culturale, un an activ, dacă pot spune aşa. De ce nu, poate vom înfiinţa un ansamblu de dansuri populare, o trupă muzicală, ce va reprezenta clubul, diverse expoziţii şi vernisaje, seri de karaoke şi proiecţii de filme şi fotografii. Bineînţeles, expediţiile fotografice nu vor lipsi de pe lista mea, expediţii ce se vor finaliza cu diverse concursuri, de pe urma cărora, participanţii vor avea numai de câştigat.
Şi pe final, vă fac o invitaţie, duminică, 18 decembrie, orele 14:00, în Sala de Festivităţi din oraşul Răcari, la un recital de colinde şi teatru, care marchează primul eveniment organizat de ARTCLUB Răcari. Ţin să precizez că intrarea este liberă. Vă aştept cu mare drag.
Mai multe detalii găsiţi pe site-ul clubului: www.artclub-racari.tk

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

Leave a Reply