Home / Despre prostie / Un halloween agramat (ctitorul şi sicriul “fermecat”)
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Un halloween agramat (ctitorul şi sicriul “fermecat”)

dovleac-halloweenLimbile străine îţi oferă şansa de a cunoaşte cultura şi istoria unui popor. Asta dacă vrei să le cunoşti.

Nu resping sărbătorile străinilor, unele se pot adapta frumos şi la noi, dar atunci când îţi respingi propriile sărbători pentru a adopta altele fără tradiţie pentru poporul tău, e groaznic. Mie îmi seamănă a omor calificat, atunci când îţi distrugi obiceiurile neamului şi această acţiune o pot cataloga drept trădare naţională.

Dacă un elev face asta de capul lui e scuzabil, poate nu gândeşte, dar dacă un profesor în deplinătatea facultăţilor mintale şi care funcţionează la capacitate intelectuală maximă îi este “complice”, atunci nu mai este loc de scuze.

În data de 30 octombrie am postat pe facebook următorul mesaj (la care am primit zeci de comentarii agramate din partea unor elevi din clasele XI – XII şi mi s-a făcut scârbă. CLICK AICI PENTRU COMENTARII):

site1

 

 

 

 

 

După câteva zile, la postul tv Antena 1, în cadrul buletinului informativ a apărut o ştire în care se discuta exact despre sicriul pentru care eu am muştruluit câţiva elevi şi profesori. (apropo, unii dintre ei m-au blocat pe facebook).
Că în liceul din Răcari au intrat nişte elevi cu un sicriu nu mai e nici o noutate, toată ţara a văzut asta. Că vroiau să îşi aprindă tigări în clasă cu lumânarea nici asta nu mai e din categoria senzaţionalului (tare sunt curios să aflu părerea profesorului de religie din liceu despre aprinsul ţigărilor cu lumânarea si a directorului despre fumatul în clasă).

Uimitoare a fost reacţia unor profesori care mi-au sărit mie în cap atunci când le-am transmis copiilor că nu e bine ce au făcut. Mai să-mi sară la gât şi să mă muşte, aşa reacţie au avut. Iar o profesoară, care după ştirea celor de la Antena 1 şi-a şters contul de pe facebook (sau i-a recomandat cineva să mă blocheze), se pare că îşi alinta elevii cu apelativul “nebunilor”.

Niciodată nu am fost de acord cu activităţile care nu fac cinste acestui liceu, dar deh, conducerea taie (frunză la câini) şi spânzură, iar dacă direcţiunea a permis intrarea cu acel sicriu confecţionat de elevi, în şcoală, atunci se vor pregăti să răspundă.

Eu pe director aş vrea să-l întreb ce reacţie ar fi avut dacă elevii ar fi adus sicriul şi cu un corp descompus în el? I-ar fi lăsat?

Răspunsul nu-l putem şti, dar aşa se poartă de halloween. Iar dacă aşa “ni se spune să facem” aşa facem.

Întotdeauna voi dezaproba astfel de activităţi în care actul educaţional este luat în râs şi elevii îşi bat joc de scopul pe care îl are şcoală în viaţa lor.

Pe unii dintre elevi îi găsiţi pe pagina mea de facebook, sunt semianalfabeţi în clasa a-XI-a sau a-XII-a, nişte indivizi care nu se mai pot recupera, nişte victime ale sistemului defect. Chiar se respectă între ei pentru faptele de “vitejie” pe care le-au făcut.

Iar pe restul, cei care sunt cu adevărat cu capul pe umeri, îi găsiţi în fiecare zi în liceu, învăţând şi trudind pe băncile şcolii pentru a-şi modela intelectul şi a se forma pentru viitorul care li se aşterne în faţă.

Aşa, ca pe final, cineva mi-a spus că a văzut la ştiri întâmplarea şi mi-a transmis că astfel de fapte, în liceele din ţară, nu ar fi trecut nepedepsite, iar pedeapsa pentru elevi ar fi EXMATRICULAREA, iar pentru profesorii vinovaţi, pedepse la salar’.

Nu le recomand celor din conducerea liceului să fie atât de drastici cu elevii, au greşit şi se pot remedia, dar le recomand să fie cu ochii pe ei, pentru ca data viitoare să nu se trezească cu armament în clase.

Pe elevii care au chef de sărbătorit, îi provoc la un concurs de idei. Cum aţi vrea să petreceţi Ziua Naţională a României în cadrul liceului?

Succes la teze că tot se apropie!

P.S. Când o cauţi cu lumânarea o găseşti rapid.

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

Leave a Reply