Home / Litere / Timp fără timp
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Timp fără timp

timpul002Oare ce se va întâmpla atunci când timpul va rămâne fără timp? Atunci când  toate ceasurile din lume se vor opri?

Uneori mă întreb dacă lumea se va reseta şi toate acele ceasuri îşi vor roti acele indicatoare în sens invers. Oare lumea asta este prinsă într-un infinit du-te-vino sau totul se va termina într-o clipă?

Bunicul s-a dus, iubirile s-au dus, prieteni şi cunoştinte s-au dus, Diana cu Vanilie nu mai este nici ea aici ca să ne lumineze zilele cu scrierile ei.

Şi iarăşi mă întreb dacă timpul va rămâne fără timp…

Vin momente în viaţă când avem  greutăţi, peste care trebuie să trecem luptând. Dar un moment de bine umbreşte 10 momente grele şi asta ne aduce mulţumire şi zâmbete pe feţele triste şi obosite, ne oferă puterea de a merge mai departe, indiferent de suferinţă.

Trebuie să reînvăţăm să ne bucurăm de râsul unui nou-născut, de adierea vântului care anunţă venirea iernii, de mirosul cozonacilor pe care bunica îi scotea din cuptor când plecam, de sărbători cu colindul.

Să reînvăţăm să zâmbim atunci când ceva ne doare şi să plângem de fericire atunci când suntem mai aproape, chiar şi cu un pas, de visul din copilărie.

Să reînvăţăm să ascultăm melodia preferată şi să privim cerul pe care se aleargă norii într-un dans al dragostei.

Să reînvăţăm să iubim şi să iertăm pe oricine ne greşeşte şi ne duşmăneşte.

Să ne amintim de primii fiori ai dragotei, fiori care ne străpungeau corpul precum nişte suliţe, atunci când vedeam persoana pe care o plăceam.

Timpul îşi scurge secundele peste vieţile noastre seci şi pline de amărăciune, încercând din răsputeri să acopere stricăciunea şi osândirea omenească, cu praf.

Timpul înseamnă praf, praf aşezat peste amintiri, peste minute, ore, zile şi ani. Peste vieţi de oameni şi generaţii, care îşi lasă urma în pământul moale, îmbătrânit de timp.

Duşmanul cel mai mare este timpul. Este atat de hain încât se consumă pe sine, îşi soarbe fiecare secundă cu o poftă nestăpânită.

Oare ce se va întâmpla când timpul va rămâne fără timp?

Oare va veni Dumnezeu şi noi va trebui să dăm socoteală?

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

3 comments

  1. Cand timpul va ramane fara timp ii voi da eu ceea ce el mi-a dat mie imprumut: minutele de fericire, orele de ragaz, zilele muncite, clipele cu lacrimi…asa, din toate, ca sa ne putem bucura din nou de timp pentru a trai.

Leave a Reply