Home / Litere / Stând
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Stând

Stând pe o piatră, într-un colţ de Românie şi privind peste orizont. Timpul se scurge vijelios, precum un mic pârâu de munte ce alunecă la vale, spre sfârşit. Oare ce înseamnă viaţa? Oare cineva şi-a pus întrebarea asta? Şi nu mă refer din punct de vedere fizic, ci, din punct de vedere al trecerii timpului. Viaţa înseamnă timp sau timpul înseamnă viaţă? Un amalgam de culori într-o lume alb-negru, ferecată într-un glob de sticlă, fără nici o şansă de scăpare. Lanţurile strâng şi lacătele ajută. Zâmbetele pot fi închise într-o sticlă şi aruncate pe mare, călătorind prin ceaţă şi frig, furtuni şi soare, suflete. Benzi de plastic încurcate printre fire de păr şi ţipete. O hârtie luată de vânt şi ridicată în văzduh, până dincolo de nori. Inimi şi suspine, scântei şi picături de ploaie. Zâmbete furate şi sărutări fierbinţi. Ia-mă de mână şi hai să fugim cât mai departe, nu privi în urmă, nimic din ceea ce este acolo nu te ajută. Ridică-ţi privirea şi priveşte doar înainte, ţi se vor deschide porţi şi vei distruge ziduri de netrecut. Nu uita, că dragostea întreţine flacăra. Protejeaz-o de vânt şi vei reuşi.

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

7 comments

 1. ionescu cristian

  bravo foarte bun tin-o tot asa!!!!!!!!!!!

 2. Uneori e bine sa o bata vantul. Uneori…

 3. hi hi hi…te iau de mana ;;)…unde vrei sa mergem ? 😀

 4. Constantin Niculae

  Cât mai departe. Să uităm de răutăţi şi tristeţe.

 5. Constantin Niculae

  Îmi dai mâna ta?

 6. dragostea adevarata intretine flacara……….iar cu cat vantul bate mai tare si nu se stinge cu atat ea devine mai puternica si iti da putere sa lupti,sa visezi,sa zambesti,sa te bucuri de curcubeul vietii si de lucrurile simple care sunt si cele mai de pret……….

Leave a Reply