Home / Advertorial / Sfaturi pentru alegerea de baterii auto potrivite
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Sfaturi pentru alegerea de baterii auto potrivite

Viata masinii dumneavoastra depinde de bateria pe care ati ales-o. Daca nu o alegeti pe cea potrivita riscati sa fie nevoie sa o schimbati mai des decat in mod normal, sau sa cheltuiti mai mult decat este necesar. Fiecare posesor de autovehicul se afla macar o data in viata in situatia de a fi nevoit sa schimbe bateria masinii. Nu e nici o rusine sa nu stii ce acumulator se potriveste automobilului dumneavoastra. Din acest motiv, specialistii de la Selgros va pun la dispozitie cateva modele de baterii potrivite pentru o multime de masini, insotite de sfaturi pentru fiecare model in parte. Mai multe detalii despre tipurile de baterii auto, accesand linkul!
f4cc14a9ac52ce99fe117407897426fb[1]Dar iata ce trebuie sa stiti inainte de a opta pentru unul dintre modelele de baterii:
Alege bateria in functie de marime, care este cel mai important criteriu in alegerea unui acumulator. Marimile tipice pentru o baterie sunt 22F, 24, 24F, 25 etc. In functie de aceste marimi se identifica dimensiunile exterioare ale bateriei, determinandu-se spatiul necesar de sub capota. Consultand manualul masinii puteti afla cu usurinta ce grup de marimi necesita masina.
Un alt criteriu important in alegerea bateriei este amperajul ideal. Specialistii sustin ca se poate folosi un acumulator si cu o capacitate cu maxim 30% mai mare decat cea initiala, dar niciodata mai mica. Amperii evalueaza tot ceea ce tine de cantitatea de curent pe care bateria o poate furniza timp de 30 de secunde, la o temperatura ambientala de 30 de grade. In functie de accesoriile suplimentare pe care le are instalata masina, casetofoane cu amplificatoare mari, sisteme video, ecrane de televiziune, diferite playere, precum si jocurile video, va fi nevoie de o baterie cu o capacitate mai mare, deoarece toate aceste accesorii vor creste necesarul produs de sistemul electric si de baterie. Un alt aspect important este bugetul. Stabiliti-va de dinainte un buget pentru bateria pe care vreti sa o achizitionati. Nu alegeti nici cel mai ieftin model, ca sa nu fiti nevoit sa o schimbati mai des, dar nici cel mai scump, daca acesta are aceleasi caracteristici ca unul mai ieftin. Mizati pe nevoile masinii si pe costurile care le implica durata de viata a bateriei si inclusiv a automobilului dumneavoastra.
Astfel, determinati marimea potrivita a bateriei,determinati necesarul de ampere, stabiliti un buget si abia apoi alegeti bateria. Alegerea bateriei potrivite va asigura un timp de folosinta mai lung atat al automobiluluii, cat si al accesoriilor pe care le are incorporate. Si nici nu veti recurge la reparatii costisitoare.

Magazinul Selgros Oradea
Produse alimentare si nealimentare
Str. Ogorului nr. 65B,
Oradea
Tel. 0259 405 000,
Fax 0259 405 199

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

Leave a Reply