Home / Despre ei / Scrisoare pentru adevăr
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Scrisoare pentru adevăr

2008-12-11-scrisoareVă scriu astăzi, dragi conducatori, din inima unor români însetaţi de libertate şi de dor. Dor pentru fraţii români care luptă să se întoarcă în ţara lor şi sunt ignoraţi. Mă refer aici la Basarabeni, Timoceni, Bucovineni şi toţi ceilalţi care sunt astăzi sub ocupaţie străină. Vă scriu în glasul a milioane de români care aşteaptă un semn de la conducere, de la oamenii pe care i-au ales din dorinţa de a se elibera de sub jugul străin. Avem aceeaşi limbă, aceeaşi credinţă, suntem acelaşi popor. Pământul nostru cere unirea, a sosit momentul istoric în care ţara trebuie reîntregită şi nu mai puteţi ignora această dorinţă a poporului.

Acest mesaj este pentru preşedintele României, domnul Traian Băsescu, pentru premierul României, domnul Victor Ponta, pentru preşedintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti şi pentru guvernele ambelor state. Cerem recunoaşterea de către politicienii de pe ambele maluri ale Prutului a dreptului românilor de a fi din nou împreună. Starea în care ne aflăm nu poate dura la infinit, iar românii nu vor sta cu mâinile în buzunar. Facem apel la cei doi preşedinţi, să condamne public pactul Ribbentrop-Molotov, pact care a dus la moartea şi deportarea a sute de mii de români, cetăţeni ai ROMÂNIEI.

Apelăm şi la Academiile celor două state, pentru a intensifica schimbul cultural – istoric şi rugăm insistent să se realizeze acţiuni culturale în colaborare, pe ambele maluri ale Prutului. Sufletele nepoţilor ard de durere la gândul că osemintele bunicilor zac sub pământ străin, prin Siberia îngheţată. Cerem ca această scrisoare să fie citită public în momentul condamnării pactului Ribbentrop-Molotov, pe ambele maluri de Prut.

Ne exprimăm speranţa că această scrisoare nu va rămâne doar o hârtie pe un birou şi sperăm că va sensibiliza sufletele dumneavoastră de ROMÂNI.

 

Cu deosebită consideraţie,

Constantin Niculae, un ROMÂN cu suflet curat.

 

Această scrisoare a fost trimisă de mine, către următoarele instituţii ale ambelor state Româneşti:

– Preşedinţia României

– Preşedinţia Republicii Moldova

– Guvernul României

– Guvernul Republicii Moldova

– Senatul României

– Parlamentul Republicii Moldova

– Academia Română (inclusiv fiecărui membru din prezidiul Academiei)

– Academia de Ştiinte a Moldovei

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

Leave a Reply