Home / Despre prostie / Pune mâna pe fierăstrău şi…mai taie din ele dă-le…
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Pune mâna pe fierăstrău şi…mai taie din ele dă-le…

Pentru că prea iubitului conducător înainte de ’89 i se dedicau ode şi cântece de slavă, iată că a sosit şi momentul domnului Ponta să aibă parte de atenţie, chiar dacă nu în maniera în care îşi dorea.

“Îmi pare tare rău, Pinocchio”, o piesă cu dedicaţie pentru Victor Ponta de la 1Q Sapro:  “Să o asculte, să o danseze şi să asculte mesajul.”

Aşa cum scriam acum câteva zile, partidul roşu şi-a întins tentaculele prin toate domeniile, pentru a-i face cadou micului Ponta un mandat de preşedinte. Preoţii primesc recomandări (obligaţii), de a le spune enoriaşilor să voteze cu Ponta. Şi cum unii dintre ei “săracii”, nu au ce face, le recomandă cu atâta patos în timpul slujbelor religioase, să îşi vândă sufletul pentru 10 lei. Pentru că da, la primul tur de scrutin în oraşul Răcari, unii dintre alegători, vă vine să credeţi sau nu, am aflat din diverse surse că şi-au dat votul pentru 10 LEI dăruiţi de către organizaţia PSD!

De sute de ori am spus că Biserica Ortodoxă Română deviază de la esenţă, iar mai marii conducători ai acesteia nu au legătură cu spiritualitatea pe care ar trebui să o respecte. De atâtea ori BOR intră în chestii de care ar trebui să se ferească. De tot atâtea ori unii preoţi îşi “vând sufletul” pentru îndeplinirea sarcinilor venite de la “împărăţie”, dacă primesc în schimb 30 de arginţi.
Biserica, indiferent cărui cult aparţine, ar trebui să se ferească de politic, să refuze propunerile oamenilor politici. Ideal ar fi să propovăduiască adevărul şi atât. Dar cum unii “duhovnici” sunt dornici de a strânge averi pe pământ, împart bileţele printre enoriaşi, mai ceva ca fetele de la promoţii în supermarket.
Dragi conducători ai BOR, nu mai protejaţi interlopii şi pe cei care fură mândrul popor român ortodox: „Mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu” (Matei 19, 24).”
În faţa lui Dumnezeu toţi suntem egali, indiferent de rasă sau religie.

mes

Şi-au vândut viitorul copiilor pentru 10 lei amărâţi. Mi-au vândut viitorul meu pentru 10 lei amărâţi. V-au vândut viitorul pentru 10 lei amărâţi.

Eu pe 16 ies la vot şi votez. Unul dintre candidaţi m-a convins că merită.

Dintre cei doi candidaţi, unul pare corect şi vertical. Nu a făcut alianţe cu nimeni şi doreşte ca Românii să îl voteze pentru ceea ce a facut şi ce a arătat că poate să facă.

Klaus-Iohanni

Celălalt în schimb, zâmbeşte pervers şi e un mincinos.

ponta

Şi mă întreb în fiecare zi, cum dracu unii români, câteva milioane la număr, nu au puterea de a îşi deschide ochii şi cred orbeşte în promisiunile fantastice ale acestui plagiator. Chiar dacă este o vorbă “cine nu are bătrâni să îşi cumpere”, de data aceasta eu nu mai las bătrânii să îmi decidă viitorul, fără nici un motiv de supărare. A venit momentul să renunţăm la “ocrotirea” pe care ne-o oferă bunicii şi, să ieşim puţin în viaţa reală, acolo unde să ne decidem singuri viitorul.

Pe 16 noiembrie eu ies la vot, hai cu mine şi votează cum crezi că e mai bine pentru tine.

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

Leave a Reply