Home / Despre ei / Pericol de electrocutare
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Pericol de electrocutare

Şi ce dacă lumea mă crede nebun, prost, tupeist, nesimţit şi apelativele de genul asta ar putea continua. Mi se spune că nu fac bine când scriu ceva despre cineva, sau despre ceva şi că ar trebui să nu fiu chiar aşa direct. Hai să-mi bag…serios?!

A venit doamna cu dublă personalitate, de la Ghergani, la mine în birou, imediat după alegerile locale, puternic zdruncinată şi afectată de ceea ce a citit pe blogul meu. Dragă doamnă AyD, am doar câteva cuvinte de spus, faţă de reacţia dumneavoastră. Nu dă bine să faceţi aşa ceva, iar dacă nu eraţi vinovată de nimic, cu musca pe caciulă, aţi fi putut spune, “lasă-l mă, e nebun”. Dar nu! Dumneavoastră aţi preferat să faceţi circ în public. Mulţumesc pentru spectacol, de mult nu mai fusesem la un circ de calitate. Şi cu toate astea, nu mă veţi opri, indiferent de metodele la care veţi apela. Sîc!

De ce foşti profesori de-ai mei îmi spun că sunt prost şi în liceu mă lăudau? De ce ei, care ar trebui să fie stâlpii pe care se sprijină comunitatea, sunt mai proşti decât mine? Dacă sunt aşa, atunci de ce dracu mai sunt în sistem? De ce politica se implică în educaţia copiilor şi viitorul elevilor depinde de toanele unor şefi de partid, care se schimbă după cum bate vântul? De ce actualul inspector şcolar general are trei ouă, chiar dacă nu este bărbat, iar cel care a fost înainte, acum se spune că era castrat, chiar dacă nici acesta nu era bărbat?

Trec peste toate limitele voastre şi calc pe normele de rahat pe care le impuneţi în societatea în care noi, tinerii, ne vedem viitorul. Dacă veţi continua în felul ăsta, toţi tinerii vor pleca din sistemul vostru, bazat pe nepotisme şi corupţie.Un sistem în care, dacă nu cotizezi, eşti ultima zdreanţă.

M-am săturat să văd cum vă bateţi joc de acest pământ sfănt. Oare vă pică bine când vedeţi români care merg în străinătate să fure? Oare vă pică bine când toată Europa ne batjocoreşte în fel şi chip, făcându-ne păduchioşi şi nespălaţi, ţigani şi hoţi? Cum puteţi merge cu fruntea sus, dimineaţa când vă treziţi?

Dar, cum această scriitură nu se referă la politică şi la cancan, nu va interesa pe nimeni.

Vă simţiţi ameninţaţi atunci când vă loviţi de cineva care are coloană vertebrală, bun simţ şi cultură şi stă drept indiferent din ce direcţie bate vântul, lovindu-vă cu “măciuca” în cap, de câte ori se iveşte ocazia. Aş vrea să pot să schimb ceva în ţara asta şi nu voi renunţa la luptă, până nu voi lăsa ceva în urmă, indiferent cât de mic.

Nu vreau să las în urmă, umbra unui om care ţipă în portavoce şi lansează injurii pe stradă, în văzul lumii, nu vreau să termin teologia şi să fiu precum un şarpe veninos, care scuipă în stânga şi în dreapta cuvinte batjocoritoare, nu vreau să par atotştiutor, dar vă avertizez, feriţi-vă de cuvintele mele. Proştilor, sfârşitul vostru se apropie.

Şi acum puteţi să trageţi!

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

5 comments

  1. Jegule o sa pleci………………..

  2. Ce bine mă simt când văd că vă ascundeţi sub diverse nume şi vă temeţi de mine.

  3. Oooops!!!!!!! Te-ai electrocutat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Nu m-am electrocutat drăguţă şi nu mă electrocutez când vor cei ca voi.

  5. Credeam ca de aceea ti s-a incretit mai tare parul!

Leave a Reply