Home / Anchete / Pentru ce s-a murit la Revoluţie?
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Pentru ce s-a murit la Revoluţie?

Oare tinerii au murit pentru ca tot felul de neaveniţi să acceadă în funcţii înalte în STAT, pentru ca toţi analfabeţii şi plagiatorii să conducă minţi luminate, pentru ca mafioţii să fure bunurile POPORULUI ROMÂN (a se vedea cazul Roşia Montană) şi să sugă vlaga acestor oameni precum vampirii? Oare s-a murit pentru ca anumite companii să deţină monopolul şi funcţionari plini de mândrie ordinară să îngrădească drepturile civile ale cetăţenilor care le plătesc salariul? Oare căderea comunismului însemna în gândurile şi idealurile tinerilor de atunci corupţie şi lipsa unui trai decent pentru mulţi dintre urmaşii lor?
Oare însemna lipsa transparenţei actului decizional şi lipsa de comunicare a puterii executive la nivel local?

Tot ce am spus mai sus nu avea loc în dorinţele oamenilor care au murit şi nici în sufletele celor care mai trăiesc şi îşi amintesc acele momente de la sfârşitul anului 1989.

Dar iată că în România, corupţia pluteşte precum untdelemnul pe apă şi orice s-ar întâmpla nimic nu o poate scufunda pentru a-i curma direcţia ascendentă şi atât de distrugătoare.

În cele ce urmează, vreau să fac anumite precizări în legătură cu Primăria comunei Brezoaele din judeţul Dâmboviţa, unde nimeni nu ştie nimic. Cetăţenii îşi pun semne de întrebare iar funcţionarii fac pe “neştiutorii”, ca să nu folosesc alte cuvinte mai dure.

Urmăresc site-ul primăriei din Brezoaele de câteva zile şi trăiesc cu speranţa muribundă că ceva se va schimba. Vreau să vă spun că am ajuns pe acest site (care ar trebui să-mi spună totul despre comună), în urma unor cercetări, în drumul meu către obţinerea unor informaţii pentru un reportaj la care lucrez. Se pare că site-ul este lipsit de activitate, aflându-se în moarte clinică, nefiind actualizat de cel puţin doi ani, după cum se vede în imaginile de mai jos.prim brez 1

prim brez 2

De pe site lipsesc cu desăvârşire şi declaraţiile de avere pe care funcţionarii sunt obligaţi să le completeze în fiecare an şi pe care administratorul site-ului nu se sinchiseşte de ani de zile să le posteze, având răbdarea să scrie un scurt anunţ prin care îi anunţă pe toţi cetăţenii că aceste informaţii le vor fi oferite în cel mai scurt timp. (Poate la Paştele Cailor, ţinând cont că de doi ani nu există nici o actualizare pe site).

declavere

Bine că există lângă gard un avizier comunist în care am speranţa că se afişează câte un anunt, din când în când.

Tot pe site, există o secţiune ACTE NECESARE, unde oamenii pot afla despre documentele necesare schimbării cărţii de identitate, doar că INFORMAŢIILE LIPSESC CU DESĂVÂRŞIRE, după cum se vede mai jos.

Oameni buni, dacă vreţi să vă schimbaţi cartea de identitate, puteţi găsi aici informaţiile de care aveţi nevoie, deoarece primăria Brezoaele vă ignoră complet şi nu dă doi bani pe informarea dumneavoastră ca şi cetăţeni ai comunei.

bulbrez

La final am câteva întrebări pentru nenea administrator care coordonează acest site de informare a cetăţenilor:

Când ai de gând băiatu’ să actualizezi informaţiile de pe site? Mă refer la toate, în special declaraţiile de avere anuale şi HOTĂRÂRILE CONSILIULUI LOCAL. Sau nu sunt LEGALE pentru a putea fi publicate?

Când ai de gând să înţelegi că oamenii care îţi oferă salariu au nevoie să vadă că faci ceva pentru salariul ăla?

Când ai de gând să fii un funcţionar model la care oamenii să apeleze cu încredere?

Dacă ai de gând să fii vertical şi corect, îţi ofer drept la replică. Contactează-mă (niculaecs@gmail.com)

P.S: Dragă domnilor primar, viceprimar şi secretar ai primăriei Brezoaele, cu ce se ocupă departamentul CULTURĂ? Nu prea observ activităţi culturale prin comună, în afară de targul anual.

Îmi răspunde şi mie cineva?

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

Leave a Reply