Home / Advertorial / Paste fainoase in alimentatia bebelusilor
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Paste fainoase in alimentatia bebelusilor

Pastele fainoase sunt produse din aluat nedospit de faina cu apa. Pentru producerea unor tipuri de paste se adauga si sare si oua in timp ce pastele colorate contin de obicei zarzavaturi sau legume. Pastele fainoase au diferite forme si marimi si astfel pot sa se prepare in diverse feluri. Consulta oferta Selgros de produse alimentare si vezi feluritele tipuri de paste pe care le poti achizitiona.

Stim cu totii ca pastele sunt foarte hranitoare si satioase. Majoritatea sortimentelor existente sunt imbogatite cu vitamine si minerale. In plus, datorita carbohidratilor ajuta organismul in producerea de energie. In special pastele fainoase produse din grau spelta sau kamut sunt deosebit de nutritive. Kamutul este un tip de grau cu boabe mari ce contine cu 30% mai multe proteine vegetale decat graul obisnuit.

 

Cand se introduc pastele in alimentatia bebelusilor?

In general, pastele fainoase sunt introduse in alimentatia copiilor de la 8 luni. Copiii le vor manca cu drag in special datorita formelor lor interesante. Totusi, deoarece pastele sunt produse din faina de grau sau orez, acestea nu trebuie consumate in exces. Glutenul din grau poate irita peretii intestinului si astfel poate provoca boala celiaca, intoleranta la gluten. Daca aceasta boala se instaleaza, va trebui sa se elimine din alimentatie toate produsele ce contin gluten.

Nu te speria – copiii de pretutindeni mananca inainte de a implini 1 an tot felul de paste. Consulta doctorul si afla cand ai putea sa le introduci si tu in alimentatia bebelusului tau.

Cum se pregatesc pastele pentru un bebelus?

pasteForma pastelor trebuie sa fie mica iar timpul de fierbere, cel mentionat pe ambalaj. Pastele se pot prepara cu sos de rosii sau cu piureuri de legume. Pastele mai pot sa fie adaugate in supe sau ciorbe. Exista multe moduri de preparare a pastelor pentru a se potrivi nevoilor celor mici, trebuie doar sa te documentezi si sa aplici.

Selgros Timisoara

Produse alimentare si nealimentare

Calea Aradului nr. 64 Timisoara,300291 , RO

Tel: 0256 279 000

Fax 0256 279 199

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

Leave a Reply