Home / Recomandari / Învaţă-ţi copilul să facă sport
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Învaţă-ţi copilul să facă sport

Fiecare părinte, înainte de a face un copil, se gândeşte la ce ar putea să îi ofere, în ce mod va aborda cerinţele şi nevoile copilului, spre ce domeniu îl va îndruma pe cel mic şi mai ales, la deciziile pe care trebuie să le ia, atunci când vine vorba de viitorul copilului. Pentru toţi părinţii, sportul ar trebui să fie prima opţiune atunci când vine vorba de consumarea energiei celui mic, pentru că aşa cum ştim cu toţii, cei mici debordează de energie şi uneori e greu să ne ţinem după ei.

Pentru un copil în creştere, sportul este cel  mai bun aliat, iar părinţii ar trebui să îi insufle celui mic, pasiunea pentru miscare în fiecare zi. Nu e uşor, dar nici greu, mai ales dacă ai alături un partener de nădejde, reprezentat de un magazin de profil.

Dacă nu vă hotărâţi cum să faceţi asta, vă recomand să apelaţi la magazinele care oferă biciclete pentru copii, triciclete etc. Ca să fiu de ajutor, vă recomand serviciile bekid.ro

Aceştia au o gamă variată de biciclete, pentru copii de diferite vârste, biciclete care vor influenţa creşterea sănătoasă a musculaturii copiilor şi dezvoltarea corectă a oaselor acestora.

bic

Biciclete copii – Bekid.ro

Bineînţeles că preţurile sunt pentru toate buzunarele, iar la bekid.ro, până şi cei mai pretenţioşi părinţi sau copii, găsesc produse care să le mulţumească cerinţele. Important este să le dezvoltaţi copiilor dumneavoastră o plăcere pentru activităţile sportive, oricât ar costa asta, pentru că starea lor de sănătate de mai târziu, depinde de deciziile pe care dumneavoastră părinţii, le luaţi acum.

Vecinii mei au un copil de 4 ani, energic, care făcea năzbâtii şi alerga toată ziua, peste tot. Le-am făcut recomandarea de a-i cumpăra o Bicicleta 12″ cod 123GL-NT – de la Dino Bikes,  şi cel mic se plimbă toată ziua prin parc şi pe lângă casă. Bineînţeles că schimbarea de temperament nu a întârziat să apară, cel mic fiind mult mai calm acum, îşi consumă energia antrenându-şi majoritatea grupelor de muşchi, iar noaptea se odihneşte în linişte.

Aşadar, sănătatea copilului a depins de decizia părinţilor de a-i cumpăra acea bicicletă, lucru pe care îl recomand tuturor părinţilor nehotărâţi şi celor care nu ştiu cu ce ar trebui să înceapă.

De altfel, e binecunoscut faptul că mişcarea îi ajută pe cei mici să se dezvolte armonios şi să fie sănătoşi, iar cum ar putea părinţii să îi convingă pe copii să facă mişcare, dacă nu cu ajutorul unei biciclete frumos colorată, cu personajele lor favorite din desene animate, personaje care îi vor însoţi pe cei mici la fiecare plimbare.

Dragi părinţi, nu uitaţi că lucrul cel mai important pentru voi este ca cel mic să fie sănătos şi deasemenea fericit. Dacă cel mic vă zâmbeşte, şi dumneavoastră zâmbiţi, dacă cel mic este sănătos, dumneavoastră simţiţi asta şi e satisfăcător.

Pentru a vă documenta mai mult despre ce înseamnă mişcarea pentru cei mici, vă postez acest link, unde puteţi găsi informaţii, despre istoria bicicletei şi despre evoluţia acestui mod de deplasare. Veţi vedea peste câţiva ani, că decizia luată de dumneavoastră a fost una bună şi cel mic s-a dezvoltat frumos şi e sănătos.

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

Leave a Reply