Home / Despre ei / Eu sunt român, tu?
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Eu sunt român, tu?

87,25% dintre români sunt de acord cu unirea Republicii Moldova cu România. Datele provin dintr-un sondaj naţional, la care a participat şi ARTCLUB Răcari alături de Platforma Civică Acţiunea 2012, sondaj realizat de către Centrul Român de Studii și Strategii, în perioada 07-23 iunie 2012, pe un eşantion de 1486 de subiecţi din România.

          “De remarcat este faptul că repondenţii nu au avut nici o problemă în a identifica spaţiul despre care au fost chestionaţi: Basarabia. Din acest punct de vedere, în mentalul colectiv al românilor din dreapta Prutului, R. Moldova are statutul de provincie istorică. Atât răspunsul la întrebare cât şi raportarea la spaţiul basarabean contrazice drastic părerile unor politicieni şi pseudoanalişti care în diverse ocazii, încercând să-şi acopere laşitatea neabordării temei, au afirmat că românii nu sunt de acord cu reunirea celor două state româneşti şi că Unirea ar fi o temă rezidualaă în preocupările românilor” conform Moldpress.info.

Şi acum, când citesc toate aceste date, mi se reconfirmă faptul că “marele şi elogiatul” Ion Iliescu, nu este decât o persoană lipsită de patriotism şi pupătoare de seceră şi ciocan în favoarea Rusiei.

Le-aş recomanda politicienilor să nu mai dispună efectuarea unor referendumuri naţionale fără rost, cum a fost cel pentru demiterea preşedintelui României, unde s-au chletuit foarte mulţi bani, ci să abordeze această temă de importanţă naţională şi să pună în mişcare procedurile pentru efectuarea unui referendum care să vizeze unirea celor două state locuite de români. Sunt chiar curios ce politician va face mişcarea asta şi promit că va avea votul şi susţinerea mea.

Încerc să îmi imaginez un scenariu în care Iliescu ar sta faţă în faţă cu Ştefan cel Mare. Unul dintre ei cu siguranţă ar rămâne fără cap şi probabil vă daţi seama cine. (Regret alăturarea numelui marelui nostru conducător Ştefan cel Mare, alaturi de cel al lui Yoda.Îi mulţumesc lui Eugen Cismaru pentru fotografie.

         Activităţi care uşor, uşor trag semnale de unire s-au mai făcut şi încă se fac. Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat în data de 16 octombrie ca, primăria capitalei va construi un parc pentru cetăţenii din Chişinau, pentru a întări prietenia dintre cele două oraşe: “Am venit de această dată împreună cu mai mulți specialişti din domeniu pentru a alege locul şi a începe construcţia unui parc. Îmi doresc să fac acest cadou chişinăuienilor din partea Bucureştiului în semn de prietenie dintre cele două oraşe”, a declarat primarul de Bucureşti.

Pe de altă parte, Gheorghe Duţu, preşedintele al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale a României, a declarat în cadrul unei întrevederi cu Vlad Filat că în februarie vor începe lucrările pentru gazoductul Iași-Ungheni.

El speră ca până la sfârșitul lui 2013 investiția să fie gata iar gazul să poată circula anul viitor în ambele sensuri.

Practic iarna viitoare s-ar putea să prindă Republica Moldova cu gaze din România dispărând astfel dependenţa față de livrările din Rusia via Ucraina.

Unirea cu România este iminentă.

După ce Transnistria se va separa, Moldova se va uni cu România. Este foarte posibil ca cele două lucruri să aibă loc simultan: Moldova se uneşte cu România iar Transnistria rămâne de sine stătătoare.

Deşi procentul celor ce vor Unirea în Moldova este de doar 15%, important este că el este în creştere. Apoi când moldovenii îşi vor vedea pensia triplată şi la fel şi salariile nici nu vor mai vrea să audă de faptul că trebuie să trăiască într-un stat separat de România.

De asemenea să nu uităm că românii vor unirea, ori, acest lucru nu trebuie deloc neglijat.

Ar fi existat şi varianta integrării Europene, dar în contextul economic actual, acest lucru devine deja improbabil. De altfel toţi paşii făcuţi până acum de Moldova, s-au realizat cu sprijinul nemijlocit al României. Fără ajutorul diplomatic al acesteia, Moldova nu ar fi fost în stare să ajungă atât de departe.” – spun cei de la Moldpress.info.

Ca întotdeauna, trebuie să existe şi reacţii negative. The Sun, atac la România: ”Consulatul României din Chişinău este portiţa din spate care îi duce pe moldoveni în Marea Britanie”.

Dar eu i-aş întreba pe cei de la The Sun: băi băieţi, înainte să publicaţi acest articol ,aţi citit istoria României? Doar aşa, ca să vedeţi dacă există vreo legatură între cele două teritorii!

Data viitoare vă sfătuiesc să o faceţi, deoarece cetăţenii din Republica Moldova sunt ROMÂNI.

Se pare că nici partea rusă nu întârzie să reacţioneze:

Rusia continuă să ameninţe Moldova – Serghei Gubarev, MAE Rus: Moscova va recunoaşte Transnistria !!! Un diplomat rus a declarat că Rusia va recunoaşte independenţa Transnistriei în cazul în care Republica Moldova îşi va pierde neutralitatea sau suveranitatea.

Serghei Gubarev de la Ministerul de Externe Rus a declarat că din anii 90 nu s-a realizat nimic în vederea rezolvării acestui conflict îngheţat şi este nevoie de compromisuri din partea celor două părţi.

În cadrul unei conferinţe desfăşurate la Tiraspol el a declarat că, dacă conflictul nu se va soluţiona se poate trece la planul B: recunoaşterea independenţei.

======================================================

În vederea îndeplinirii scopului suprem al înaintaşilor noştri, ARTCLUB Răcari instigă la patriotism!

Duminică, 21 octombrie 2012, vă invită să participaţi la unul dintre cele mai mari marşuri unioniste de după ’89 din România. Întâlnirea se dă în Piaţa Victoriei la ora 14:00, unde sunt aşteptaţi toţi cei care iubesc această ţară şi doresc reîntregirea ei.

 

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

Leave a Reply