Home / Despre ei / E “cool” să fii împotrivă…
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

E “cool” să fii împotrivă…

De câte ori nu am auzit la televizor, radio sau pe internet despre cei care spun ca sunt împotriva bisericii şi a preoţilor? De câte ori nu am întâlnit persoane (cred că fiecare aveţi o cunoştinţă de-asta) care spun “eu nu cred, eu sunt ateu” (ATÉU, -ÉE, atei, -ee, s. m. și f. Adept al ateismului; persoană care neagă existenţa lui Dumnezeu şi a oricărei divinităţi. – Din fr. athée, lat. atheus.).

Nu spun că eu aprob faptele şi actele preafericiţilor din Biserica Ortodoxă Română, dar nu putem fi împotriva lui Dumnezeu, din cauza slujitorilor Lui. Statal, fac referire la faptul că România a rezistat datorită ortodoxismului. Poate dacă eram cotropiti de alte popoare şi adoptam religia lor, dragule necredincios, îţi era mai bine?

Şi aici fac referire la o persoană publică, cunoscută de pe la tv, care se declară total împotriva bisericii şi care s-a lepădat complet de orice rădăcină creştină a neamului românesc. Dar asta este, dacă nu crede omu’ ce avem cu el?

Mai grav este că prostiile debitate de el, ajung la copiii noştri şi sunt asimilate imediat de pe facebook, că deh, tovarăşu’ e vedetă.

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

6 comments

 1. Cum poate fi un ateu „împotriva lui Dumnezeu”? Un ateu nu crede că Dumnezeu există.

 2. Nicoara Alexandra

  Ateul nu crede ca exista divinitate si, deci, nu ar ‘prefera’ nicio alta religie. Nu cred ca cineva devine ateu pentru ca ar fi impotriva institutiei bisericii, eventual ii va deveni antipatica institutia in sine si reprezentatii acesteia; dar exista destui oameni care cred si se alfla in aceasta situatie.
  Eu una sunt atee si nu cred ca ar trebui sa-mi fie jena de un lucru in care (nu) cred. Fiecare dintre noi are (sau ar trebui sa aiba) dreptul de a avea propriile pareri si nu ar trebui sa-i criticam pe cei ce si le sustin.
  Eu banuiesc ca persoana publica de care vorbesti e Remus Cernea. Daca asa este, as fi curioasa ce consideri tu a fi una dintre ‘prostiile debitate’ de el. Separarea bisericii de stat (si astfel garantarea egalitatilor tuturor cultelor)? Sau dreptul la a fi cetatean cu drepturi egale in fata statului, fie ca faci parte dintr-o majoritate sau minoritate (etnica, de credinta, sexuala etc)? Mie el mi se pare a fi unul dintre putinii politicieni care chiar au un scop si vor sa schimbe ceva in tara asta de care ne plangem dar pentru care nu facem absolut nimic.
  Asta daca despre el este vorba…

 3. Constantin Niculae

  Nu despre el este vorba, ci despre Bendeac. El spune ca îi este scârbă de biserică, că şi-ar dori să îi fie interzis accesul în biserici ş.a.m.d. Nu am nimic cu faptul că este ateu, dar îmi displace felul în care atacă Biserica Ortodoxă Română, dătătoare de esenţă şi baricada poporului român într-o europă şi aşa fărâmiţată.

 4. Lucian Niculae

  Sa nu uitam si de un demnitar, in persoana lui Remus Cernea

 5. Constantin Niculae

  Cernea are şi câteva idei bune, dar e la fel de acid şi dezbinator.

 6. Nicoara Alexandra

  Dreptul la credinta ar trebui sa fie respectat in aceeasi masura in care ar trebui respectat si dreptul de a nu crede. Din pacate la noi este prea des intalnita situatia in care doua persoane cu pareri diferite, in loc sa discute si sa se respecte (astfel putand invata unul de la celalalt), se improasca cu noroi.
  Nu stiu mare lucru despre ce face sau ce zice Bendeac zilele astea, eu inca mi-l amintesc de pe vremea cand era la Prima TV si ii citeam blogul, lucru pe care am incetat sa il fac in momentul in care ‘s-a prostituat’ in numele show-biz-ului. Dar ceea ce spui tu ca a afirmat este exact ce urasc ateii la felul in care sunt tratati de credinciosi, ceea ce e mai mult decat ironic.
  Nici mie nu-mi surade ideea de BOR si sunt complet revoltata de majoritatea lucrurilor pe care le face ca institutie, ca si de felul in care unii ‘credinciosi’ inteleg credinta (mai mult ca ura, decat orice altceva), dar cum am mai spus, fiecare om are dreptul sa creada ce vrea. Eu vreau sa mi se dea dreptul asta, deci si eu trebuie sa il acord.

Leave a Reply