Home / Despre prostie / Despre fluturaşi în stomac, sau…în cap!
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Despre fluturaşi în stomac, sau…în cap!

Şi iată că a venit şi primăvara cu miresmele ei specifice, unele mai îmbietoare decât altele. Natura se trezeşte la viaţă şi se pare că odată cu ea, se trezesc şi buburuzele roşiatice, ce au stat amortite toată iarna (poate am fost blând când le-am dat numele ăsta) şi s-au luat de mână cu fluturaşii, fie ei şi de hârtie. Buburuzele noastre au luat la pas toate străzile din Răcari, promiţând că vor face zgârie nori şi zeci de baruri cu păcănele, unde să-şi distreze simpatizanţii. Mi-am amintit acum, mai ales că i-am văzut pe stradă, de un episod în care, un om din gaşca buburuzelor roşiatice, se uita cu ochii goi la un proiect de şcoală, realizat de actuala administraţie. Am zâmbit, pentru că faţa i se scurgea pe acea planşă, neînţelegând ce înseamnă toate acele cote. Şi deh, dacă vor veni ei, vor face proiectele mai simplu de citit, fără atâtea cifre, că deh, matematica-i grea.  Şi iată ce îmi văd ochii. Un puhoi de…oameni, care se deplasau către o destinaţie bine definită, păşind apăsat pe trotuarele oraşului Răcari. Unii dintre ei, săracii, nici nu ştiau de ce se află acolo şi cine dracu le-a pus hârtiile alea roşii în mână, hârtii pe care era desenat un nene cu cravată, care…bă Gelule, cine e mă ăsta? Am zis! Conform Constituţiei, orice om are dreptul la liberă exprimare, dar şi atunci când te exprimi fără să gândeşti, e grav, foarte grav. Dacă mai eşti şi PREŞEDINTE de organizaţie politică, la grupa de tineret, unde ai responsabilităţi de educare a tinerilor care ţi se alătură, de formare a lor, de iniţiere şi tu nu ştii să articulezi un cuvânt aşa cum zice tanti aia ursuză pe nume gramatică, atunci, ţin să anunţ comunitatea ştiinţifică de faptul că, în oraşul Răcari, buburuzele sunt în declin. De ce soarta este aşa crudă cu ele? Carevasăzică, era şi un nene, îl cheamă Adi, pe numele mic. El coordona incredibila mulţime de 6 “revoluţionari”, puşi pe fapte mari. Să nu creadă cineva că am ceva cu cei care s-au jertfit la Revoluţia din 1989, nu. Datorită lor, eu am puterea să scriu acum, aici, aceste rânduri. Şi tot datorită martirilor, am puterea să le spun găinarilor care cred că actualul sistem administrativ din Răcari nu este bun şi că vor aduce ei miere care să curgă din butoaie la fiecare colţ de stradă: VĂ ROG SĂ GÂNDIŢI PENTRU OAMENI, PRIN FAPTE, NU PRIN “fluturaşi în stomac”, pe care îi împărţiţi unui om care a spălat blidele în armată şi după ce s-a pensionat a devenit General sau mai ştiu eu ce Colonel lăsat la vatră, cu o pensie nesimţită pe care statul i-a retezat-o în mod corect. Se văita mai deunăzi că i-au rămas puţini bani şi nu are din ce să trăiască. Dacă bunica mea are o pensie de 400 de lei şi reuşeşte să supravieţuiască o lună întreagă, el cum nu poate când are o pensie de 4-5 ori mai mare? Şi vroia să fie de 20 de ori peste cea de 500 de lei, că deh, el s-a jertfit. Oare joacă la MAXBET şi rămâne fără lichidităţi?

Nu vreau să le dau prea mare importanţă, dar am ţinut neapărat să menţionez prezenţa lor în urbea Dâmboviţeana, pe care se jură că o apară cu toate forţele lor, cu toate că, timp de 20 de ani nu au mutat un grăunte de nisip de la stânga la dreapta şi acum, când au văzut că se poate, au sărit de cur în sus, “NOI VOM FACE MAI BINE CA ĂŞTIA!”. Aţi avut la dispoziţie zeci de ani să o faceţi, acum e prea târziu, lumea s-a trezit!

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

One comment

  1. Aoleu, dar ce te mai ambalezi!!! Ia un Xanax sau un extraveral!!!
    Apropo in afara de mine iti mai citeste cineva eculubratiile?:D

Leave a Reply