Home / Concurs / Creier, nu piţiponceală…
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Creier, nu piţiponceală…

Titlul se referă strict la numele grupului: băieţii sunt deştepţi şi vor valoare, nu craci goi sau fuste scurte, competenţă şi nu ochelari de fiţe sau “băieţi de cartier”.

Uite aici: https://www.facebook.com/groups/brainnotlooks/

Încep simplu, cu un mesaj pentru Luca: ştiu că pot şi am experienţa necesară.

Aş vrea să încep cu “identificarea” companiei pentru care lucrează Luca, “mirosind” oarecum aria în care se învârte societatea. Cred că este vorba despre o companie de recrutări în diverse domenii de activitate, ce doreşte să “pescuiască” valorile adevărate din mediul on-line. Dacă mă înşel, n-am nimic de pierdut, nu-i aşa Luca?

Mergând mai departe, vreau să aprofundez relaţia dintre companii şi vastul mediu al internetului. În zilele noastre, majoritatea serviciilor migrează către on-line, iar companiile odată cu ele. E mult mai simplu să creezi şi să susţii un serviciu şi o companie pe internet. Costurile sunt reduse la minimum, tu neavând prea multe resurse de consumat, poate doar energia electrică pe care dacă nu o plăteşti la timp, te trezeşti cu “biroul” on-line deconectat de la priză.

În ziua de astăzi sunt mii de afaceri pe internet şi tot atâtea firme care îşi caută şi recrutează angajaţii de aici. Totul este mai facil, mai uşor de realizat, iar de când reţelele sociale au intrat în forţă pe piaţă, prestatorii de servicii pot ajunge la câteva secunde distanţă de potenţialii lor clienţi.

“Lasă bă, că ştiu eu cum se fac banii pe net, e uşor, dacă ştii.”

brain1Nu-i chiar aşa uşor, dar într-adevăr, ai multe avantaje dacă ştii câteva trucuri de optimizare a site-ului unde îţi prezinţi afacerea, puţin marketing şi timp pentru publicitate. Totul se realizează doar cu muncă, dăruire şi poate ajunge rapid la internauţii care îţi pot deveni parteneri sau clienţi.

Dacă aş avea o companie aş începe strict din on-line, încercând să profit de tot ce îmi oferă internetul, lucrând în primul rând la imagine şi la calitatea serviciilor, nu la cantitatea lor, iar dacă piaţa o cere aş trece şi în offline, dar asta numai după ce realizez că pot şi dacă domeniul firmei îmi permite.

Facebook-ul reprezintă o provocare, o intrare în “lumea nouă”, iar compania pentru care lucrează Luca încearcă şi este deschisă la nou. Consider că am capacitatea să îl sprijin pe acest tânăr, având o experienţă de cel puţin 7 ani în on-line, blogging şi social media.

Deci Luca, ştii mesajul din Counter Strike: “Follow me. Go, go, go!”

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

4 comments

 1. Si de unde stii ca-l sprijini? Sa-l sprijini cu ce Daca e vrajeala?! Imi fac si eu un grup pe Facebook.
  “Lyrics for pains”. Sa presupunem ca m-am angajat la o scriitoare, si doreste idei…muze … doritorii sa lase in acest grup poezii scrise de ei si scriitoarea il va plati – prin mine – cu 1000 Eur. Buuuun … tocmai imi apar pe grup poezii peste poezii, versuri care mai de care mai ritmate si albe .
  Get real, cine crede in d-astea?! Cum se numeste firma? Cere CUI, J :))
  Sau, sau … lucrez la clinica! Hai sa fac un grup pe Facebook sa caut medici neurologi!
  Get real! Scuze daca te-a deranjat comm-ul. Is a fuckin’ free country! Dar daca e free, nu e logic sa fraieresti pe Facebook! De ce dnul Luca … n-are nicio poza pe faimosul Facebook?! Doar pentru asta e facut!

  P.S. Fratioare, no offense! Kiss ya’!

 2. Constantin Niculae

  Ari fi o ideea asta cu clinica, chiar ar trebui să încerci. Real sau nu, asta nu ma opreşte din scris. De ce n-aş face-o?

 3. Clinica nu s-ar preta la asa ceva. Ideea nu era sa te opresti din scris. Cunosc cum e sa scrii. E libertate! Ideea e ca acest individ … ma rog. Ce firma ar angaja un om si in secunda urmatoare ii zice: Tu, ca nou angajat – angajeaza-mi pe altu’. Daca aceea firma l-a angajat pe el, ar angaja pe altu’ pentru a ocupa postul dorit. Sau e o firma care vrea doar sa isi vada treaba facuta si ca sa nu fie ea patata … foloseste un pion. 🙂 Just my opinion. Doar ca mi se pare cam trasa de par asta. Gen anunt ; “Angajez asistent manager – experienta, minim 18 ani, cereri : sociabila, abilitati de dactilografie, bla, bla, bla”. Te duci la interviu … si afli ca trebuie sa faci cu totul altceva decat secretariat, sa faci videochat. :))

 4. Felicitar, Constantin, pentru participarea la campanie! Mult succes in continuare!

Leave a Reply