Home / Litere / Crâmpeie de trecut…
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Crâmpeie de trecut…

Este 6 ianuarie 2011, stau în pat şi mi-e cald. Mă gândesc la toate câte au fost. Un an, 2010, plin de realizări şi ambiţii duse la bun sfârşit, sau nu. Un an, 2010, în care mi-am făcut foarte mulţi prieteni noi, am cunoscut câteva din tainele fotografiei, am început să urmez cursurile unei facultăţi de Jurnalism, am participat la diferite evenimente şi mi-am pus la punct acest site, pentru a fi mai aproape de voi, prietenii mei iubiţi. Vreau să mulţumesc celor care, în anul ce a trecut, au fost alături de mine şi m-au sprijinit în diferite acţiuni, mulţumesc prietenilor de la Clubul Fotochindia din Târgovişte, care m-au vizitat în micul meu orăşel, de câte ori le-am lansat invitaţia. Mulţumesc şi colegilor mei, alături de care lucrez şi alături de care mă simt ca într-o familie. Mi-e dor de vremurile când plecam la plimbare şi nu chiar aproape. Mergeam cu prietenii în oraşele noastre de la munte, în aventuri ale adolescenţei, de care nu voi uita niciodată.  Mi-e dor de liceu. Da! Liceul, cea mai frumoasă perioadă din viaţa unui adolescent. Mi-e dor de colegi, de profesori, de zilele când chiuleam pentru că nu învăţasem sau nu aveam tema făcută. De zilele în care jucam baschet pe terenul de sport, ore în şir.  Mi-e dor de nopţile calde de vară, când stăteam în jurul focului cu prietenii. Şi acum pot să simt acea aromă de porumb copt, care se ridica din jarul incins. Îmi amintesc şi de toate nebuniile pe care le făceam în copilărie, atunci când plecam de acasă şi mă mai întorceam seara, părinţii mei neştiind nimic de mine. Uneori stau şi mă gândesc… Cum ar fi dacă aş putea să întorc timpul? Cât aş vrea să mai trăiesc, măcar o dată, acele clipe minunate.

Dar, viitorul se aşterne în fata mea, ca un covor roşu şi mă îndeamnă să  păşesc pe el, fără frică. Simt cum, în interiorul meu arde o flacără a ambiţiei şi a curiozităţii. Două lucruri care mă fac să merg înainte, chiar dacă în jurul meu simt răutăţi. OMUL, este necunoscut. Trecem peste toate, nimic nu este imposibil.

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

2 comments

  1. Ce frumosss 😡 bvO :*:* imi plaCee muult :*

  2. Iti inteleg foarte bine nostalgiile, prin acelasi lucru trec si eu de cand am terminat liceul, imi lipseste foarte tare si simt ca viata, ca sa spun asa, mi-a dat un sut in fund. Nu e puternic, insa il simt.

Leave a Reply