Home / Litere / Competiţie şi competitori
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Competiţie şi competitori

Nu e important cât de mult trăieşti cât încă eşti în viaţă, ci cât de mult trăieşti după ce mori. Aşa îmi încep articolul de astăzi, în speranţa că cineva îl va citi şi va învăţa ceva din el. Nu ştiu cât de bine mă pricep la dat sfaturi, dar ştiu să ajut, întotdeauna am făcut-o şi o voi face. Am greşit de multe ori, recunosc, dar asta nu a făcut decât să mă înveţe ce înseamnă viaţa, m-a făcut să apreciez de sute de ori mai mult oamenii buni pe care îi am lângă mine şi să îi respect nemăsurat.

Momente grele au fost şi vor mai fi, nimeni nu poate să garanteze o viaţă fără evenimente. Bune sau rele, vor fi acolo, altfel ne-am plictisi. Primim ajutor, oferim, uneori nu cerem nimic în schimb. Iubim, urâm, pierdem timp. Râdem, plângem şi nu ne dăm seama cât de repede trece timpul. Acum ai 14 ani şi eşti emoţionat că ţi-ai făcut buletin, apoi ai 24 de ani şi ai intrat cu adevărat în viaţă, apoi ai 30, 40, 50 de ani şi tot aşa, până în clipa în care îţi vezi nepoţeii cum aleargă prin casă şi ţi se umple sufletul cu aceeaşi bucurie ca la 14 ani, atunci când ţi-ai făcut buletinul de mai sus. Îmi amintesc de prieteni şi rude, oameni dragi care sunt, sau nu mai sunt, de colegii din şcoala generală şi mai apoi de cei din liceu, de copilărie, de jucării şi dojenelile părinţilor, atunci când greşeam. Mi-e dor de vechile echipe şi grupuri, care s-au destrămat din diferite motive. Mi-e dor de zilele când eram copil, mi-e dor de jocurile copilăriei, mi-e dor de tot, mi-e dor de…mi- dor de mine.

Zilele şi anii trec, aşa cum o fac şi păsările pe cer, părul se albeşte cu fiecare trecere a vremii şi îmbătrânim, ne simţim din ce în ce mai obosiţi, într-o lume care aleargă şi aleargă, lăsându-i în spate pe toţi cei slabi şi neîncrezători.

Acum câteva zile mi-am spus aşa: Costin, îndrăzneşte, nu se termină lumea cu un eşec. Visează, doreşte-ţi, fă-o!

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

Leave a Reply