Home / Despre ei / Comemorare
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Comemorare

Pe 28 iunie 1940, armata de ocupaţie sovietică a trecut Nistrul pentru a anexa teritoriul românesc de la Est de Prut. În preambulul acestui eveniment, pe 23 august 1939, Rusia sovietică stalinistă şi Germania nazistă hitleristă s-au înţeles peste capul celorlalţi să îşi împartă Europa după bunul plac. O anexă secretă prevedea interesul Rusiei pentru Basarabia.

Pe 28 iunie 2012, românii vor să comemoreze cele peste 300.000 de victime ale ocupaţiei sovietice . Pe 28 iunie 2012, românii vor ieşi în stradă la Bucureşti şi la Chişinău pentru a arăta că le pasă şi pentru a demonstra că merită să traiască împreună într-o nouă Românie.

Pe 28 iunie, începând cu ora 17.30, cu plecare din Piaţa Victoriei spre Muzeul de Istorie, românii vor arăta că le pasă. La aceeaşi oră, în faţa ambasadei Rusiei de la Chişinău, românii basarabeni se vor aduna pentru a comemora victimile ocupaţiei sovietice.

În Romania se va ieşi în stradă pentru Unirea celor două state româneşti. Vă aşteptăm la marş.

Ai obligaţia morală de a transmite mai departe acest mesaj şi de a veni la marş.

Te aşteptăm împreună cu prietenii tăi , cu părinţii tăi, cu colegii tăi. Arată că îţi pasă.

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

Leave a Reply