Home / Advertorial / Ce este un avocat?
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Ce este un avocat?

AVOCATDintotdeauna, lumea modernă a fost şi este guvernată după nişte Legi ce trebuie respectate întocmai. Atunci când nu sunt respectate, sunt luate măsuri şi de cele mai multe ori pe masa avocaţilor ajung dosare cu diferite cazuri ce trebuie rezolvate. Categoriile cazurilor ce trebuie rezolvate de către avocaţi se încadreaza în două categorii: civile şi penale.

Dar acum haideţi să vedem ce este un avocat şi cu ce se ocupă el:

AVOCÁT, -Ă, avocați, -te, s. m. și f. Persoană care are pregătirea și calitatea de a da consultații în chestiuni juridice și de a reprezenta pe împricinați în fața instanțelor. [Var.: advocát, -ă s. m. și f.] – Fr. avocat (lat. lit. advocatus).
Sursa: DLRM (1958)

Cine poate apela la un avocat? Oricine poate apela la un avocat, iar în cazul în care o persoană aflată într-un proces judecătoresc nu îşi poate permite un avocat, i se poate oferi unul din oficiu.

În Bucureşti găsiţi o mulţime de cabinete de avocatură, oameni pregătiţi şi capabili care vă pot oferi informaţii şi consultanţă de calitate. Sau, mult mai simplu, puteţi face o vizită la Baroul Bucureşti, locul unde veţi afla toate informaţiile de care aveţi nevoie.

Vă urez suces tuturor şi sper ca toate cazurile dumneavoastră sa fie rezolvate cu bine de către avocaţii pe care vi-i alegeţi.

 

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

Leave a Reply