Home / Despre ei / Acuzat de corupţie…băi, vorbiţi serios?
Traditional Romanesc - Ghidul celor ce simt romaneste

Acuzat de corupţie…băi, vorbiţi serios?

Acuzat de corupţie, sar şi îi scuip în ochi pe cei care au făcut-o. Oferta electorală a domnului Bartic Nicolai Stelian, candidat din partea PSD, acuză în stânga şi în dreapta, funcţionarii din Primăria oraşului Răcari. Şi uite că mie nu-mi convine când aud că sunt acuzat pe nedrept cum că sunt corupt. Băi, dom’ Bartic, matale zici că vrei să faci din Răcari, New York, dar văd că iţi permiţi şi să spui că oameni din primărie fură. Numai eu ştiu câte ore am lucrat şi de câte ori am dormit în primărie, pe un salariu normal şi nedorind să iau din banii cetăţenilor. Am venit aici ca să lucrez pentru oameni, să asigur o transparenţă a actelor decizionale, conform fişei postului şi să ajut la o bună comunicare între autoritatea locală şi cetăţeni. Cocoşeilor, vă rog să vă controlaţi puţinel limbajul, deoarece nu-i frumos şi vreau să vă anunţ că ciuma a dispărut acum mult timp, dar au apărut alte boli mult mai grave, cum ar fi prostia. Am mai observat un lucru în oferta electorală: TEXTUL OFERTEI ELECTORALE ESTE COPIAT DIN ZIARUL PRIMĂRIEI RĂCARI (şi proiectele de acolo sunt ale actualei administraţii) şi schimbat “pe ici, pe colo, prin punctele esenţiale”, dar nerespectând regulile gramaticale, măcar aşa puţin. Virgulele sunt, “dar lipsesc cu desăvârşire”.

Domnul Bartic vrea să candideze la postul de primar al oraşului Răcari, dar ca să fii primar, trebuie să te trezeşti de dimineaţă, conform proverbului “cine se scoală de dimineaţă, departe ajunge”, dar candidatul nostru, în perioada când lucra în cadrul camerei agricole din primărie, ajungea la lucru la ora 10:00 şi pleca la ora 10:30. Dacă aşa se oferă sprijin cetăţenilor, vă rog eu din suflet să staţi acasă şi să vă treziţi mai târziu, fără să vă stresaţi că aveţi oameni la uşa biroului care vă aşteaptă să le rezolvaţi problemele. Monsieur Bartic, citesc şi râd. Vreţi să faceţi canalizare în tot oraşul Răcari în perioada 2012-2013, dar până şi perioada de analiză şi licitaţie durează aproape jumătate din perioada specificată de “you” (cred că aţi înţeles ce am scris, doar în CV-ul dumneavoastră scrie că vă pricepeţi la english). Visaţi la cai verzi pe pereţi şi câini cu covrigi în coadă, dar aşa ceva nu se va întâmpla. Nu las oraşul meu natal să cadă pe mâna unor nemernici şi să ajungă iarăşi în letargia care a durat aproape 20 de ani (devenise – oraşul unde niciodată nu se întâmpla nimic). Nu vreau să moară activităţile culturale şi nu vreau să renunţ la visele pe care le am pentru acest oraşel, deci, STAŢI ACASĂ. E frumos să fie competiţie, dar când ştii că nu eşti capabil, nu te arunca în luptă doar ca să “ieşi la numărătoare”.

Revenind la acuzaţiile care mi se aduc mie şi colegilor mei din primăria Răcari, domnilor, aţi dat dovadă de o nesimtire fără limită. Nu vreau să reacţionez într-un fel care nu mă caracterizează, dar vă spun: funcţionarii din primărie, sunt oameni cinstiti şi, cel puţin eu, nu permit să vă bateţi joc de colegii mei în felul acesta şi voi reactiona de fiecare dată când veţi face asta.

Daţi semne de disperare şi arătaţi că vă este teamă.

Dragă domnilor, părerea mea despre dumneavoastră este aceasta: 0 (zero)!

About Constantin Niculae

Constantin Niculae, adică cniculae.ro. Vă scriu pe blog din 2006, chiar dacă blogul a fost public sub diferite nume. Din 2010 m-am mutat pe cniculae.ro si de atunci va tot bat la cap cu articole despre diferite lucruri si abordez o gama larga de subiecte.

2 comments

 1. Ghici ciuperca cine-i?

  Dragul meu C-tin Nicolae,

  Ma intreb eu asa ca un spectator…cati ani aveai tu cand “monsieur” Bartic lucra la camera de comert a Comunei Racari, pardon “orasul”Racari?Esti prost informat dragule, dom’ Bartic a lucrat 3 luni in cadrul primariei si asa ca fapt divers tu nu aveai nici tulei in barba….deci hai sa zicem ca esti doar un copil caruia i se comanda un articol, evident nescris de tine…doar ai facut liceul in Racari…si daca ai facut romana cum ai facut franceza e clar:))) daca esti baiat destept te-ai prins ce vreau sa spun…

  HA HA HA tu scrii de fisa postului…pai nici daca ti-o arunc in fata nu stii ce este aia, bai cocoselule, pardon monser!!!
  “Vreţi să faceţi canalizare în tot oraşul Răcari în perioada 2012-2013, dar până şi perioada de analiză şi licitaţie durează aproape jumătate din perioada specificată de “you”” , pai cocosel mic ce esti pluteste cacatul un scara blocurilor din racari, dar de proiecte prea mici de infrastructura(daca nu stii termenul da-mi reply, sic ca stiu si engleza, si-ti explic eu…) asa incat sa iasa profit, stii tu ala de pe langa!!!!

  Ma tavalesc de ras:))) activitati culturale… de 1 Mai muncitoresc Nicu Paleru la pachet cu Vali Vijelie, sau doar Vijelie … ma baiatule baga-ti mintile in cap…nu intra in polemici care te depasec intelectual si etate!
  “Daţi semne de disperare şi arătaţi că vă este teamă.” ha ha ha domnul Bartic Nicolai este un despre care nu cred ca vreo persoana care il cunoaste l-ar putea vorbi de rau, este un om respectat si care nu a vorbit de rau pe nimeni din Primaria Racari si spre stiinta ta nu are deloc frica in oase asa cum o aveti voi PDL-isti de 2 lei ce sunteti!!!!

  Draga domnule C-tin Niculae parerea mea despre tine este nula sau multimea vida, dar nu cred ca cunosti termenii!!!

  • Drăguţule, am făcut liceul la Răcari şi sunt mândru de asta. La bacalaureat, nota mea de la franceză este de 10, oricând îţi dau cu diploma în nas. Articolul nu este comandat de nimeni, este scris de mine, mânat de scârba pe care o am când mă gândesc la partidul care a secat ţara asta de resurse şi vrea să o facă din nou. Cât despre domnul Bartic, despre care tu spui că a lucrat 3 luni în primărie şi eu nu ştiu când a făcut asta, ţin să îţi împrospătez memoria şi să îţi reamintesc: tovarăşu’ Bartic a plecat din primăria Răcari în 2009 şi eu îl vedeam în fiecare zi când venea, stătea puţin şi cum se plictisea, pleca aşa cum a venit. Şi ca să îţi răspund tuturor punctelor pe care le-ai înşirat mai sus, te aştept pe la mine ca să îţi pot arăta cum cel pe care îl aperi atât de tare, împreună cu mai marii socialişti dâmboviţeni, aruncă cu noroi în administraţia locală, spunând că este coruptă. Te aştept la o cafea drăguţule, iar comentariul următor îl poţi lăsa atunci când vei învăţa să scrii corect în limba română. Nu vreau ca nişte personaje asemănătoare ţie să pună mâna pe frâiele oraşului, pentru că ne băgaţi cu roţile în şanţ. Şi aşa am stat 20 de ani uitaţi de lume. Înainte să închei, ţin să îţi mulţumesc pentru faptul că mă copiezi. Îmi place că iei din cuvintele mele. Te-am pupat!

   P.S: Ştiu cine eşti, “drăguţule” (188.25.10.78 – 188-25-10-78.rdsnet.ro)

Leave a Reply